Pitanja & Odgovori

 1. Kome je namijenjen eračun i aplikacija?

  Navedena aplikacija je namijenjena svima koji posluju sa pravnim subjektima koji su obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi. Pojednostavljeno rečeno - ako poslujete sa "državom" nema više slanja računa u papirnatom obliku već putem aplikacije - šalju se eRačuni.

 2. Kako započeti?

  Prvi korak je nabaviti aplikacijski certifikat sa kojim će aplikacija potpisivati vaše račune. (ako već ne posjedujete fiskalizacijski certifikat) Nakon toga se potrebno registrirati u Web e-Račun aplikaciju. Nakon uspješne registracije možete odmah započeti sa slanjem računa.

 3. Kako do aplikacijskog certifikata?

  Certifikat možete zatražiti od FINE putem sljedećeg ugovora i zahtjeva. Ugovori se potpisuju u 2 primjerka a Zahtjev u jednom, zajedno se u originalu dostavljaju u vama najbližu poslovnicu Fine od strane skrbnika certifikata. Uz navedeno prilaže se i preslika osobne iskaznice skrbnika certifikata.

 4. Koliko sve to košta?

  Korištenje Web e-Račun aplikacije je do kraja godine potpuno besplatno. Za izdavanje aplikacijskog certifikata FINA će vas tražiti 300,00Kn + PDV. Certifikat se izdaje na 5 godina.

 5. Mogu li iskoristiti fiskalizacijski certifikat?

  Možete - prilikom registracije upišete lozinku certifikata i odaberete .p12 datoteku s vašeg računala. U tom slučaju ne morate od Fine tražiti novi certifikat.

 6. Kako se aplikacija koristi?

  Račun koji standardno izdajete kroz svoj postojeći program za izdavanje računa ćete prepisati u jednostavno sučelje Web e-Račun aplikacije. Klikom na "Pošalji" poslati ćete svoj prvi eRačun prema državi.

 7. Kako to da je besplatno?

  Aplikacija je potpuno nova i sa vrlo malo funkcionalnosti te nam je cilj uz vašu pomoć stvoriti najbolju aplikaciju te vrste na tržištu. Vaša povratna informacija najvrijednije je što možemo dobiti!

 8. Mogu li uz račun poslati i prilog?

  Uz eRačun možete poslati prilog u .pdf formatu. Klikom na opciju prilog dodajte datoteku koju želite. npr. račun u pdf-u ili troškovnik.

 9. Kome se obratiti za pomoć?

  Ako vam nešto nije jasno ili trebate pomoć oko prvih koraka uvijek stojimo na raspolaganju. Javite se na info@weberacun.com ili na 091 791 72 99 (radnim danom nakon 17:00h, vikendom i blagdanom bilo kada).

 10. Tko stoji iza projekta?

  Tim koji je čvrsto odlučio da poslovni software može biti brz i jednostavan. Naš moto - Odbacimo sve nepotrebne opcije i usredotočimo se na bitno. Saša Vukšić

 11. Od kada moram slati eRačune?

  Nakon 1.7.2019. naručitelj koji je obveznik Zakona o javnoj nabavi neće smjeti primati "papirnate" račune. Pojednostavljeno, eRačun za državu je kreunuo od 1.7.2019.

 12. Postoji li ugovorna obveza?

  Ne postoji, niti će ikada postojati. Koristite uslugu slanja eRačuna prema potrebi.

 13. Mogu li slati i primati račune?

  Iz Web E-račun aplikacije možete samo poslati eračun prema obvezniku Zakona o javnoj nabavi. Zaprimanje eračuna nije moguće.